Home / Beurs informatie / Wat treft u o.a. aan op de beurs van 24 augustus 2019 in EXPO HOUTEN te HOUTEN?

Wat treft u o.a. aan op de beurs van 24 augustus 2019 in EXPO HOUTEN te HOUTEN?

Welkom op 24 augustus 2019 op de Internationale Modelspoorbeurs in EXPO HOUTEN te Houten. 

Tijdens de beurs van 24 augustus 2019 treft u weer vele stands aan waar een keur van artikelen te koop wordt aangeboden waarmee u uw modelspoorbaan verder kunt aankleden, dan wel waar u nieuwe ideeën kunt opdoen bij het realiseren van uw baan.

***************************

Noteer s.v.p. de data van de beurzen in uw agenda!
Vanaf heden staan ook de data van 2020 en 2021 online. klik op Agenda

***************************

De Koll Kompakt Katalog 2019 is weer leverbaar! Slechts enkele exemplaren van oudere jaargangen zijn nog beschikbaar!

De prijs is: € 27,95

***************************

LOGO PROXXON

Productnieuws van PROXXON én Beursaanbieding!!

***************************

Modelspoorvrienden Noord-Nederland.

In verschillende Modelspoorinfo’s hebben wij al uitvoerig aandacht geschonken aan de Modelspoorvrienden Noord-Nederland. Deze groep bestaat uit een aantal enthousiaste modelspoorhobbyisten die niet alleen bij elkaar komt om de ervaringen, ideeën, problemen e.d. die zij bij het uitoefenen van hun hobby tegen komen te bespreken. Nee, hun bijeenkomsten hebben ook een ander doel. Samen gaan zij op zoek naar kinderen uit arme gezinnen die graag met een modelspoorbaan willen spelen, maar waarvan de ouders geen of heel weinig geld beschikbaar hebben. En vergist u zich niet, in ons land komen erg veel van deze gezinnen voor. De modelspoorgroep verzamelt modelspoormateriaal, zoals rails, treinen, huisjes en al het materiaal om er een leuke scenery bij te maken. Vervolgens wordt gekeken welke gezinnen er voor een door de groep gemaakte modelspoorbaan in aanmerking komen. De selectie wordt heel serieus gemaakt. Na overleg plaatsen zij de modelspoorbaan in het gezin en onderhouden deze baan ook voor de jonge modelspoorliefhebber.

Naar aanleiding van deze oproepen hebben wij al veel spullen van modelspoorhobbyisten mogen ontvangen.

Dus……. hebt u iets op zolder, in een schuur of waar dan ook staan dat u niet meer gebruikt, doneer het s.v.p. aan deze groep. Zij zorgen ervoor dat alles op zijn plaats terecht komt.

Voor meer informatie: info@modelspoorbeurs.nl

***************************

Spoorweg Modelbouw Groep

Het internet is misschien wel de belangrijke informatiebron die mensen raadplegen. Ook op modelspoorgebied zijn veel sites, blogs enz. te vinden. Op de Facebook-pagina van de Spoorweg Modelbouw Groep kunt u veel informatie vinden over modelspoortreinen. Maar hebt u vragen dan staan de leden van deze site u graag met daad ter zijde. Echt een aanrader!!!!! Deze groep bestaat momenteel al uit meer dan 2110 leden!

Ga naar Facebook.com en type boven in het venster spoorweg modelbouw groep in.

***************************

MiniatuurA heeft voor de modelspoorbaan een wel heel mooi onderdeel op de markt gebracht, n.l. een echt zwaailicht. Een foto geeft het niet zo mooi weer, daarom een heel kort filmpje.

MiniatuurA 1 

(Klik op bovenstaande link en download het filmpje. Open het op uw computer.)

***************************

Terugblik:

Feest tijdens de Internationale Modelspoorbeurs in Expo Houten te Houten!!!!

Tijdens deze beurs kon u meegenieten van de festiviteiten rond het 20-jarig bestaan van HOBMA MODELBOUW. HOBMA MODELBOUW is een grote modelbouwwinkel gevestigd in ELST (Gelderland). Naast het runnen van de winkel, waar echt een enorm assortiment aan modelbouwartikelen te vinden is, organiseren Rob en Annet Hobma ook de Internationale Modelspoorbeurzen in EXPO Houten te Houten en in de Jan Massinkhal te Nijmegen. Daarnaast zijn zij al jaren samen met de organisator van RAIL ook direct betrokken bij het organiseren van RAIL 2019. Tijdens de Internationale Modelspoorbeurs van 10 november, waar nauw samengewerkt werd met de HCC!m – groep, kon u niet alleen genieten van enkele schitterende modelspoorbanen, maar was naast de vele verkooptafels ook een aantal andere onderdelen van het modelbouwgebeuren te bewonderen. Zo waren er eenmalig enkele unieke schaalmodellen uit de privécollectie van de Fam. Hobma te bewonderen. Wij zijn enorm blij dat de HCC!m – groep ook aan deze unieke beurs haar bijdrage levert.

***************************

***************************

Modelbus.nl

EINDELIJK!!  Irizar I8 “Coach of the Year” Promo uitvoering.

R-NET UITLEVERING (verwacht) in februari 2019

MIS HET MODEL NIET.
Voor februari 2019 staan de eerste exclusieve Modelbus.nl modellen gepland. Het worden in eerste aanleg 3 modellen. 2 van Noord-Holland en 1 van de Zuid Holland in de uitvoering van Connexxion. Arriva volgt later in het jaar.

Nieuwe Arriva Friesland variant nu te reserveren.
Na het succes van het model naar Heerenveen komt er nu lijn 54 naar Holwerd via Stiens.
Busnummer 9102 met kenteken 99-BHR-3.
Leverbaar: verwacht eind februari 2019!

***************************

Veldbaanshop.nl

De nieuwste producten voor het aanleggen van een veldbaan op uw modelspoorbaan.

Deze aanvulling maakt uw modelspoorbaan nog completer en realistischer.

***************************

LOGO PROXXON

Productnieuws van PROXXON.

PROXXON brengt nieuwe accumachines op de markt. Deze machines zijn zowel voor de professionele gebruikers als ook voor de hobbyisten bijzonder aan te bevelen. De accumachines zijn voorzien van een sterke 10,8 Volt Lithium-ion accu van 2,6 Ah. Oplader en accu’s zijn ook los leverbaar. Eén accu is op alle machines te gebruiken.

De nieuwe accumachines zijn te koop bij Hobma Modelbouw, Pascalweg 6A, 6662 NX ELST (Gld). 

PROXXON 1

De prijzen zijn:

Industriële-boorslijpmachine IBS/A € 125,–
Bandschuurmachine BS/A € 149,–
Langehals-haakse slijper LHW/A € 139,–

Op de beurs laat PROXXON de nieuwe Micromot 230/E zien. Met deze machine kunt u boren, frezen, slijpen, polijsten, reinigen, snijden en graveren. De zeer dunne behuizing (glasvezel versterkt POLYAMIDE) met zachte componenten in de greep, biedt de mogelijkheid om het apparaat met 2 vingers (pen grip)te gebruiken.

PROXXON Micromot 230 E

Informeer naar de aantrekkelijke Beursaanbiedingen  

***************************

Weer volop verkrijgbaar!

Beschermpak voor handzame MICROMOT- apparaten met 20 mm systeempassing

Voor werken met zaagbladen, snijschijven, frezen, slijpkoppen, staalborstels en polijstwerktuigen. Maximale opzetbare werktuigdiameter 22 mm. Makkelijk te monteren.

PROXXON Beschermkapje

 

***************************

Project “Uw modelspoorbaan digitaliseren kost geen banen” Direct na de toegangscontrole treft u weer onze demobaan aan. Bij de demobaan kunt u informatie inwinnen betreffende het digitaliseren van uw modelspoorbaan. De aanwezige mensen vertellen u graag hoe u het beste kunt beginnen uw modelbaan te digitaliseren. Zij verwijzen u door naar die deelnemers die de verschillende centrales kunnen leveren. Bovendien kunt u hier terecht om uw aankoop te laten testen.

***************************

In de week voor de beurs van 24 augustus 2019 zetten wij de “aanraders” van die beurs online.