Home / Beurs informatie / Wat treft u o.a. aan op de beurs in EXPO HOUTEN te HOUTEN?

Wat treft u o.a. aan op de beurs in EXPO HOUTEN te HOUTEN?

Tijdens de beurs van 10 oktober 2020 treft u weer vele stands aan waar een keur van artikelen te koop wordt aangeboden waarmee u uw modelspoorbaan verder kunt aankleden, dan wel waar u nieuwe ideeën kunt opdoen bij het realiseren van uw baan.

***************************

 

De Koll Kompakt Katalog 2020 is weer leverbaar! Slechts enkele exemplaren van oudere jaargangen zijn nog beschikbaar!

De prijs is: € 29,95

***************************

LOGO PROXXON

Productnieuws van PROXXON én Beursaanbieding!!

PROXXON Penslijper PS 13

Ideaal voor het bewerken van oppervlakken in
uitsparingen, sleuven, vakjes, kleine hoeken. Lineair
slijpend (niet roterend). Speciale motor met lange
levensduur. Stabiel huis uit glasvezelversterkt
POLYAMIDE. Met het apparaat worden 4 verschillende
slijpvormen meegeleverd, vlak en schuin. Inclusief drie
vellen zelfklevend schuurpapier in korrel 180, 240 en 400.
Op elk vel zijn 5 x 4 vormen voorgestanst.

 

***************************

Modelspoorvrienden Noord-Nederland.

In verschillende Modelspoorinfo’s hebben wij al uitvoerig aandacht geschonken aan de Modelspoorvrienden Noord-Nederland. Deze groep bestaat uit een aantal enthousiaste modelspoorhobbyisten die niet alleen bij elkaar komt om de ervaringen, ideeën, problemen e.d. die zij bij het uitoefenen van hun hobby tegen komen te bespreken. Nee, hun bijeenkomsten hebben ook een ander doel. Samen gaan zij op zoek naar kinderen uit arme gezinnen die graag met een modelspoorbaan willen spelen, maar waarvan de ouders geen of heel weinig geld beschikbaar hebben. En vergist u zich niet, in ons land komen erg veel van deze gezinnen voor. De modelspoorgroep verzamelt modelspoormateriaal, zoals rails, treinen, huisjes en al het materiaal om er een leuke scenery bij te maken. Vervolgens wordt gekeken welke gezinnen er voor een door de groep gemaakte modelspoorbaan in aanmerking komen. De selectie wordt heel serieus gemaakt. Na overleg plaatsen zij de modelspoorbaan in het gezin en onderhouden deze baan ook voor de jonge modelspoorliefhebber.

Naar aanleiding van deze oproepen hebben wij al veel spullen van modelspoorhobbyisten mogen ontvangen.

Dus……. hebt u iets op zolder, in een schuur of waar dan ook staan dat u niet meer gebruikt, doneer het s.v.p. aan deze groep. Zij zorgen ervoor dat alles op zijn plaats terecht komt.

Voor meer informatie: info@modelspoorbeurs.nl

***************************

Spoorweg Modelbouw Groep

Het internet is misschien wel de belangrijke informatiebron die mensen raadplegen. Ook op modelspoorgebied zijn veel sites, blogs enz. te vinden. Op de Facebook-pagina van de Spoorweg Modelbouw Groep kunt u veel informatie vinden over modelspoortreinen. Maar hebt u vragen dan staan de leden van deze site u graag met daad ter zijde. Echt een aanrader!!!!! Deze groep bestaat momenteel al uit meer dan 2110 leden!

Ga naar Facebook.com en type boven in het venster spoorweg modelbouw groep in.

***************************

MiniatuurA heeft voor de modelspoorbaan een wel heel mooi onderdeel op de markt gebracht, n.l. een echt zwaailicht. Een foto geeft het niet zo mooi weer, daarom een heel kort filmpje.

MiniatuurA 1 

(Klik op bovenstaande link en download het filmpje. Open het op uw computer.)

***************************

Modelbus.nl

 

Een “remake”van de lijn naar Maastricht. HollandOto heeft een nieuwe oplage van de reeds verschenen VDL Citea die als lijn 63 naar Maastricht een dienst rijdt.

 

 

Nieuwe modellen van HollandOto van Hool Full Cell Hybrid

Een nieuw verzamelgebied kan nu nog completer worden gemaakt. HollandOto introduceerde onlangs de Full Cell Hybrid van van Hool. De blanco versie is bekend en populair, nu zijn er ook de bedrukte exemplaren.

 

***************************

LOGO PROXXON

Productnieuws van PROXXON.

PROXXON brengt nieuwe accumachines op de markt. Deze machines zijn zowel voor de professionele gebruikers als ook voor de hobbyisten bijzonder aan te bevelen. De accumachines zijn voorzien van een sterke 10,8 Volt Lithium-ion accu van 2,6 Ah. Oplader en accu’s zijn ook los leverbaar. Eén accu is op alle machines te gebruiken.

De nieuwe accumachines zijn te koop bij Hobma Modelbouw, Pascalweg 6A, 6662 NX ELST (Gld). 

PROXXON 1

De prijzen zijn:

Industriële-boorslijpmachine IBS/A € 125,–
Bandschuurmachine BS/A € 149,–
Langehals-haakse slijper LHW/A € 139,–

Op de beurs laat PROXXON de nieuwe Micromot 230/E zien. Met deze machine kunt u boren, frezen, slijpen, polijsten, reinigen, snijden en graveren. De zeer dunne behuizing (glasvezel versterkt POLYAMIDE) met zachte componenten in de greep, biedt de mogelijkheid om het apparaat met 2 vingers (pen grip)te gebruiken.

PROXXON Micromot 230 E

Informeer naar de aantrekkelijke Beursaanbiedingen  

***************************

Weer volop verkrijgbaar!

Beschermpak voor handzame MICROMOT- apparaten met 20 mm systeempassing

Voor werken met zaagbladen, snijschijven, frezen, slijpkoppen, staalborstels en polijstwerktuigen. Maximale opzetbare werktuigdiameter 22 mm. Makkelijk te monteren.

PROXXON Beschermkapje

 

***************************

Project “Uw modelspoorbaan digitaliseren kost geen banen” Direct na de toegangscontrole treft u weer onze demobaan aan. Bij de demobaan kunt u informatie inwinnen betreffende het digitaliseren van uw modelspoorbaan. De aanwezige mensen vertellen u graag hoe u het beste kunt beginnen uw modelbaan te digitaliseren. Zij verwijzen u door naar die deelnemers die de verschillende centrales kunnen leveren. Bovendien kunt u hier terecht om uw aankoop te laten testen.

***************************

***************************